DKA labor a Vas Megyei Szakképzési Centrumban

Az elmúlt években, országszerte több mint 60 helyszínen került kialakításra Digitális Közösségi Alkotóműhely, ahol korszerű gépek és felszerelések segítségével ismerkedhetnek meg a diákok olyan innovatív technológiákkal, mint a 3D nyomtatás, lézervágás vagy ipari automatizálás.

A Vas Megyei Szakképzési Centrumban 2019 óta működik DKA labor, amelynek vezetője, Fülöp Zoltán mesélt a műhelyről:

„A labor célja, hogy a gyerekek belekóstoljanak a különböző szakmákba, mindezt játékos formában. Programozhatnak például Lego robotot, amely az ipari robotok programozásának az alapja, vagy tervezhetnek tárgyakat Freecad illetve Tinkercad programmal, amelyeket azután 3D nyomtatóval kinyomtathatnak majd haza is vihetnek. A lézervágónak megtanulhatják a működési elveit, beállításait, előkészítő lépéseit.”

A Digitális Közösségi Alkotóműhely foglalkozásai egyre népszerűbbek az általános iskolák körében, amelyeknek előzetes egyeztetés után lehetőségük van ingyenesen, akár egy speciális technika óra keretében felkeresni az intézményt.

A DKA laborban idén is szerveznek ingyenes nyári táborokat melyről részletes információt a VSZC Facebook oldalán olvashatnak: https://www.facebook.com/szmszc/

További információ: dka@vmszc.hu