Sikeres volt a zárókonferencia

Több mint 130 résztvevővel került megrendezésre a DigiUp 4.0 projekt zárókonferenciája 2022. november 8-án. Az egésznapos rendezvényen 70 résztvevő személyesen az ELTE Savaria előadótermében követte az eseményt, míg a többiek online vettek részt a konferencián.

A Vas Megyei Önkormányzati Hivatal által szervezett esemény egy valódi szakmai találkozó volt, ahol a projektpartnerek mellett képviselve voltak a régiók szakképzéséért felelős intézményei, a duális képzéseket folytató nagyvállalatok, valamint a témában érintett stakeholderek is.

A DigiUp 4.0 projekt vezető partner által történő bemutatása után a projektmenedzserek számoltak be arról, hogy miért csatlakoztak a projekthez és melyek voltak számukra a legmeghatározóbb élmények a megvalósítás során.

Jürgen Grandits a BFI Burgenland vezérigazgatójának A műszaki pályához szükséges érdeklődési körök és képességek azonosítása, kapcsolódási pontok feltérképezése: Új pályaorientációs megközelítés a műszaki szakmákra irányuló tudatosság növelése című előadása vezette fel azt a panelbeszélgetést, ahol megtudhattuk, hogy a szakképzésben, a munkavállalói és a munkaadói területen mit jelent az Ipar 4.0, milyen kihívásokat állít mindez az ökoszisztéma szereplői elé és a digitalizáció robbanásszerű térnyerése milyen további változásokat hozhat és azokhoz hogyan lehetne alkalmazkodni.

A konferencia délutáni részében a vendégek laborlátogatáson vettek részt, ahol megtekinthették az ELTE Savaria Műszaki Intézet gyártástechnológiai laborját, benne a hegesztőrobottal, valamint betekintést kaphattak az anyagtudományi laborba és a hallgatói projektlaborba is.