Tanári kézikönyv a VR eszközök használatáról a pályaorientációban és a szakképzésben

„Tegyél egy utazást a világűrbe, és tapasztald meg az életet a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén!”

„Merészkedj el a föld legvadabb helyeire, ahol az őslakosok és a civil erőfeszítések teret adnak az emberek és a vadon élő állatok harmonikus együttéléséhez!”

Ilyen és ehhez hasonló élményeket szerezhetnek a tanulók a VR szemüvegeken keresztül, ezáltal könnyebben felkelthető az érdeklődésük egy-egy téma vagy szakterület iránt.

A BFI Burgenland szakértői által összeállított német nyelvű, illetve a magyarországi helyzetet figyelembe véve adaptált magyar nyelvű dokumentum célja, hogy bemutassa a virtuális valóság eszközök bevonásának lehetőségét a pályaorientációba és a szakképzésbe. A kézikönyv amellett, hogy bemutat néhány VR alkalmazást, összegyűjti azokat a honlapokat és szakmavideókat is, amelyeket a tanárok és pályaorientációs szakemberek segítségül hívhatnak munkájuk során.

A dokumentum magyar verziójában a TÁMOP-2.2.2-12 kiemelt projekt keretében 2013-2015 programozási időszakban készült és 2020-ban aktualizált kisfilmek között megtalálhatók a DigiUp 4.0 projekt fókuszában lévő, az elektronikához, CNC technikához és kreatív fémiparhoz kapcsolódó, digitális szakmák is.

A kézikönyv ingyenesen letölthető és szabadon felhasználható: https://digiup-athu.eu/dokumentumok/