Végéhez közeledik a DigiUp 4.0 projekt

2022. december 31-én zárul a DigiUp 4.0 projekt, amelynek célja a fiatalok digitális kompetenciájának fejlesztése, az Ipar 4.0-val kapcsolatos szakemberhiány csökkentése, a szakképzés és a jövő digitális szakmáinak népszerűsítése volt.

A projekt indulásától eltelt több mint két és fél évben összesen 58 pályaorientációs workshopot, 16 népszerűsítő rendezvényt, 2 tanulmányutat, 2 konferenciát és 9 stakeholder találkozót szerveztünk a határ mindkét oldalán. Számos szakmai anyag és tanulmány is készült melyek elsősorban a pályaorientációs szakemberek munkáját segítik. Mindemellett kifejlesztésre került egy applikáció is, amely játékos formában méri fel a diákok digitális kompetenciáinak szintjét, illetve a tematikus kérdések megválaszolásával egyben fejleszti is a tudásukat.

A projekt eredményeit és eseményeit folyamatosan közzétettük a www.digiup-athu.eu weboldalon, valamint a közösségi médiafelületeken (Facebook, LinkedIn) is aktívan posztoltunk. Pályaorientációs kisfilmeket készítettük a robotika, elektronika, 3Dnyomtatás és kreatív fémiparral kapcsolatos szakmákról, melyeket több egyéb oktatóvideó mellett feltöltöttünk a projekt youtube csatornájára (https://www.youtube.com/channel/UCKcxgNiOo8vw7sjfDaVE8rA).

A projekt eredményeinek fenntarthatósága érdekében létrehoztunk egy tudásmegosztó közösséget, egy knowledge hub-ot, ahol összegyűjtöttük és szakemberek segítségével megvitattuk az Ipar 4.0-val kapcsolatos tanulmányokat, a témával kapcsolatban megjelent anyagokat melyeket elérhetővé teszünk bárki számára.

A konzorcium sikeresnek ítélte a projektmegvalósítást és a partnerek bíznak a további együttműködésben.