Ismét összeült a tudásbázis kialakításán dolgozó munkacsoport

2022. szeptember 29-én tartotta harmadik ülését a DigiUp 4.0 keretében létrehozott három munkacsoport, melyek feladata az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó tudásanyagok fejlesztése, összegyűjtése és terjesztése, valamint a hálózati együttműködések kialakításának elősegítése.

A munkacsoportokban a stratégiai partner intézmények képviselőin és külső szakértőkön kívül a projektpartnerek képviselői is vettek részt. Az egyes munkacsoportok a workshop nagyrészében külön-külön dolgoztak, majd a munkacsoportok vezetői egy plenáris ülés formájában összegezték az eredményeket.

Az online munkacsoport ülések ezzel azonban nem értek véget, a szakemberek október és november végén is összeülnek, valamint a digitális platformon is folytatják a munkát és a párbeszédet.

A DigiUp projekt megvalósításában a határ két oldalán hálózatba szerveződő intézmények eltérő kulturális környezetben működnek, ezért ahhoz, hogy a csoportmunkát és az együttműködés hatékonyságát hosszabb távon is fent lehessen tartani, létrehoztunk egy innovatív HUB-ot, amely a tudásmegosztás mellett az IPAR 4.0-hoz kapcsolódó kompetencianövelő tananyag és egyéb tartalomfejlesztések menedzsmentjét is támogatni tudja az egyes szakterületi teamek számára.

A DigiUP 4.0 projekt honlapjához kapcsolódó digitális platform – amelyről korábbi cikkünkben már beszámoltunk – feltöltése és aktív használata is megkezdődött, az elkészült és megvitatott anyagokat a Dokumentumok menüpontban tesszük hamarosan elérhetővé.